MONUMENTEN DRIVE Winterswijk
zaterdag 28 september 2024

Bridgeclub de Robber

Bridgeclub de Robber is een actieve Winterswijkse bridgeclub. Er wordt wekelijks op dinsdagavond  gespeeld. Sinds enige tijd speelt ook een groep leden op dinsdagmiddag. Wij spelen in de zalen van het Zonnebrink centrum, wat ook het start- en eindpunt van de Monument Drive is. 

Onze bridgeclub telt ongeveer 120 leden en is opgericht in 1954.  De eerste plek waar de club speelde was de kantine van het strandbad. Het strandbad is er nog steeds, de kantine is inmiddels een prachtig restaurant geworden (Lev by Mike!). Deze locatie kan niet gemakkelijk wandelend worden bereikt en is daarom geen onderdeel van de Monumenten Drive.

Door de jaren heen heeft de Robber altijd grote drives georganiseerd. In de 70-er en 80-er jaren bijvoorbeeld het ING-toernooi en de afgelopen 20 jaar het Herfsttoernooi. 

Ook in de beginjaren werden al open drives georganiseerd. In 1955 werd een drive gespeeld in Hotel de Klomp aan de Wooldstraat (inmiddels gesloopt). Zie hiernaast de foto uit ons archief die de organisatoren als blijk van dank aangeboden kregen.


De organisatie van de Monumentendrive is in handen van onze leden (vlnr): Tineke Tromp, Egbert Moester, René Vielvoije (wedstrijdleider) en  Hans Garretsen.

E-mailen
Info