MONUMENTEN DRIVE Winterswijk
zaterdag 28 september 2024

Whemerhof

Het ontmoetingscentrum Whemerhof is gelegen in het hart van Winterswijk aan de Ratumsestraat op de hoek met het Weeninkpad. De Ratumsestraat is een zijstraat van de Markt waar diverse karakteristiek monumenten te vinden zijn, zoals het prachtige rijksmonument van de oude manufacturenzaak van de firma te Kortschot. 

Dit monument speelt door de markante ligging op de hoek en de rijk gedetailleerde  Art Nouveau gevel een beeldbepalende rol. Ontworpen door architect J.J. POST, die afkomstig was uit Friesland en verscheidene woonhuizen en winkelpanden in Winterswijk ontwierp, veelal uitgevoerd met gevels in Art Nouveau. Binnen zijn oeuvre is dit pand een van de rijkst gedecoreerde. Het pand verkeert nog grotendeels in originele staat en bezit nog de oorspronkelijke functie van winkelpand en woonhuis.

Het ontmoetingscentrum Whemerhof is gelegen op de andere hoek en bijna 100 jaar later gebouwd. Het centrum is niet vanwege zijn architectonische waarde gekozen als speellocatie voor de Monumenten Drive, maar wel  vanwege de bijzonder geschikte ruimte en ideale ligging in het centrum, waardoor de deelnemers op een gezamenlijke locatie samen kunnen lunchen.

Waar spelen wij ?

Direct bij binnenkomst spelen wij aan 5 tafels in de centrale ruimte.


E-mailen
Info