MONUMENTEN DRIVE Winterswijk
zaterdag 28 september 2024

Wereld van Wenters

In drie panden in de Meddosestraat is het museum Wereld van Wenters gevestigd, waar de geschiedenis van Winterswijk tot leven komt. In de expositiezaal worden regelmatig wisselende exposities getoond van kunst of erfgoed, veelal met objecten afkomstig uit het bezit van Vereniging het Museum, waar de Wereld van Wenters deel van uitmaakt. Verder is er te zien hoe een bakkerij er in vroegere jaren uit zag. De oude bakkerij van Mentink is geheel in oude staat hersteld en de vrijwilligers vertellen graag over de geschiedenis.
In de galerij van markante Winterswijkers is van alles te zien, te horen en te beleven over de geschiedenis van Winterswijk. Een speciale hoek is gewijd aan de Molukse popmuziek en een andere aan Gerrit Komrij. Voor de kinderen is er een puzzeltocht. Neem tot slot een kijkje in het rariteitenkabinet!

In de ontvangstruimte, of op het terras buiten, kunt u genieten van een kopje koffie of thee. Van hier uit stapt u 100 jaar terug in de tijd, om uit te komen in de oude bakkerij. Deze is geheel in oude staat hersteld. Er is een bakkerswinkel, een voorkamertje, een kelder en de bakkerij zelf, waar de oude oven nog aanwezig is. In de gang vindt u informatie over heel veel bakkers die in het verleden in Winterswijk werkzaam waren.
In de expositieruimte zijn tentoonstellingen te zien over interessante onderwerpen uit Winterswijk. Zo hebben wij onder andere een expositie gehad over de in Winterswijk geboren schrijver Gerrit Komrij, over de Joods Winterswijkse schilder Max van Dam en tot eind september 2019 een expositie over het welbekende Volksfeest in Winterswijk; dat altijd in het laatste weekend van augustus gevierd wordt.

 

E-mailen
Info